Select Page

Wanneer je het over online marketing hebt, denken veel mensen aan het zichtbaar zijn in de zoekresultaten van de zoekmachines, of te wel SEO en SEA. Een discipline die door veel ondernemers ondergewaardeerd wordt, is social media marketing. En dat is geheel onterecht. Steeds meer mensen, voornamelijk jongeren en jongvolwassenen, zitten op één of meerdere social media platforms. Social media marketing is daarom bij uitstek een discipline die niet mag missen in je online marketingplan. Nog niet overtuigd? Dan leggen we je hier uitgebreid uit waarom social media marketing  onmisbaar is.

Groot bereik

Eén van de voordelen van social media is dat er veel mensen wel één of meerdere social media accounts heeft. Zo zijn er in Nederland meer dan 10 miljoen Facebookgebruikers. Waar Facebook haast niet meer lijkt te kunnen groeien, zie je bij Instagram met ruim 6 miljoen gebruikers in Nederland nog steeds jaarlijks een forse groei. Door gebruik te maken van verschillende platforms als Facebook, Instagram, TikTok en LinkedIn weet je een groot en divers publiek te bereiken.

Effectievere campagnes

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden geldt zeker bij marketing. Met een tekst in de zoekmachines is het vaak lastig op er tussenuit te springen. Met een social media maak je gebruik van veel meer verschillende soorten content. Zo staat TikTok bekend om korte, grappige filmpjes. Door met TikTok marketing hier op in te spelen, weet je op een creatieve manier een breed publiek te trekken.

Voor elk budget

Of je nou 100 of 500 euro per maand wilt besteden aan social media campagnes, het is allemaal mogelijk. Ook voor een onderneming met een klein budget kan je effectieve campagnes op kanalen als Facebook, Instagram en TikTok hebben lopen. Heb je iets meer budget te besteden, kan je voor het maximale resultaat je social media campagnes uitbesteden aan gespecialiseerde bureaus. Zo heb je tegenwoordig naast een SEO- en SEA-marketing bureau ook een Instagram marketing bureau. Dit is een bureau gespecialiseerd in marketingcampagnes op Instagram.

Wacht niet te lang

Overtuigd van het nut van social media marketing? Wacht dan niet te lang! Want je wilt je concurrentie voorblijven en als jij het niet doet, doen zij het wel.