Select Page

De beste sokken voor diverse doeleinden

Het dragen van goede sokken is erg belangrijk. Het maakt niet uit of je veel of weinig beweegt op een dag, wanneer je loopt moeten je voeten comfortabel zijn en het dragen van de juiste sok helpt daarbij.

Wandelsokken


Wanneer je gaat wandelen is het belangrijk om stevige sokken te dragen die goed absorberen. Wandelen zorgt vaak voor transpirerende voeten. Dit vocht moet goed opgenomen worden door de sok. Het is niet fijn om natte sokken te dragen, dit zorgt ook voor problemen zoals blaren en zweren. Zorg er dus voor dat je stevige sokken draagt tijdens het wandelen. Speciale wandelsokken zijn zo ontworpen dat het voor veel comfort zorgt.

Sportsokken


Voor sportsokken geldt eigenlijk hetzelfde als voor wandelsokken. Je voeten transpireren en de sok moet hiervoor geschikt zijn. Wat de sportsok in sommige gevallen anders maakt is dat deze vaak extra versteviging heeft op drukpunten zoals de hak. Slijtage komt zo minder snel voor én je profiteert natuurlijk van meer stevigheid om je voet. Voor verschillende sokken zijn ook verschillende sokken gemaakt. Voetbalsokken zijn bijvoorbeeld anders dan sokken voor andere sporten.

Huissokken


Huissokken zijn heerlijk. Je wilt ze het liefst van de fijnste en zachtste stof. In de wintermaanden is het ook nog eens heerlijk als ze je voeten lekker warm houden. Wat belangrijk is bij huissokken is de onderkant. Het is het veiligst (en fijnst) wanneer de onderkant van de huissok voorzien is van een antislip laag. Dat kunnen kleine nopjes zijn, of misschien is het antislip in de vorm van een figuurtje of een merk. Ongelukken gebeuren veel in huis omdat men uitglijdt en onaangenaam terecht komt. Dit kan in veel gevallen voorkomen worden wanneer je antislip sokken draagt.